Ce ne propunem să experimetăm:

Matematica și informatica

Împreună punem bazele matematicii într-un mod cât mai distractiv și mai educativ pentru copii. În plus, ne dorim să familiarizăm copiii cu tehnologia și cu aplicabilitatea pe care o are matematica în robotică și în inteligența artificială.

Cultură generală și științe ale naturii

Vrem sa oferim copiilor o varietate de experiențe și activități pentru a le crește curiozitatea și a-i ajuta să găsească subiectele care prezintă interes pentru ei. De asemenea, ne dorim să le oferim posibilitatea de a descoperi cât mai devreme cele mai importante noțiuni despre floră, faună, mediul înconjurător și metodele prin care îl putem proteja.

Arte plastice, muzică și mișcare

Artele plastice reprezintă una dintre cele mai potrivite discipline pentru a menține și antrena creativitatea copiilor, dar și pentru a le dezvolta imaginația. Atât mișcarea, cât și muzica, joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, pentru că îi învață cum să se exprime prin muzica și dans, și îi ajută să aibă un control mai bun asupra corpului și a mișcărilor.

Actorie, dicție și pronunție

Exercițiile de actorie oferă copiilor oportunitatea de a se descoperi si de a se exprima liber, chiar și în fața unui public – abilitate foarte utilă în multe momente din viață. În plus, indiferent de vârstă, e important ca pronunția cuvintelor să fie cât mai clară, iar discursul să fie cât mai natural. Cu cât aceste lucruri sunt exersate mai devreme, cu atât sunt mai ușor asimilate.

Coaching

Pentru a atinge scopurile pe care ni le propunem, este foarte important să analizăm modul în care ne raportăm la ele. Pentru că reușita sau eșecul sunt direct proporționale cu timpul și dedicarea pe care o oferim. Așadar, scopul e bine să fie raportat la timpul pe care suntem dispuși să îl dedicăm.

Coaching-ul nu este o activitate dedicată exclusiv adulților. Acesta poate ajută copiii să își păstreze motivația, să își crească încrederea și să își păstreze curiozitatea.

În continuare, vom prezenta succint o parte dintre temele abordate la această activitate:

  • Managementul informațiilor și al învățării, tehnici de memorare, tehnici creative de luat notițe, tehnici de fixare a informației și de aprofundare
  • Managementul proiectelor, structura unui proiect, ciclul de planificare, analiză, stabilirea sarcinilor, analiză și delegarea sarcinilor, colaborare, verificare
  • Educație financiară, cum se câștigă banii, cum se economisesc, cum se cheltuiesc
  • Tehnici de comunicare, comunicare asertivă
  • Antrenament cognitiv prin joc (șah, go, etc.), capacitatea de concentrare si multitasking, memoria de lucru și de procesare a informațiilor, competențe de rezolvare a problemelor în condiții de stres, gândirea critică, gândirea laterală, competențe de organizare și planificare
  • Autocunoaștere și dezvoltare personală
  • Managementul timpului
  • Obiective și proiecte personale
  • Inteligență emoțională
  • Consilierea filozofică la copii, valorile personale, etică, leadership, fairplay
  • Dezvoltare personală prin povești terapeutice
  • Copiii vor fi încurajați să își creeze „legenda personală” care va activa și dezvolta sistemul personal de valori și credințe, și îi va ajuta să se înțeleagă mai bine.